Rakkautta ensisilmäyksellä - Arjan ja Jannen tarina

Vuoden yhdessäolon jälkeen Arja Sanna Hautala, 38, ja Janne Olavi Hautala, 37, menivät naimisiin 17 vuotta sitten Martinniemen seurakuntatalolla. Häät olivat pienet ja he olivat sopineet yhdessä naimisiinmenosta. Pari ei tehnyt häämatkaa ja arki jatkui häähumun jälkeen ihan tavalliseen tapaan. Sormuksia vaihdettiin. Arjan kihlasormus on kultaa ja vihkisormuksessa on lehden mallinen timantti.

Arja on kotoisin Oulunsalosta ja Janne Torniosta. Pari asuu Haukiputaalla. He tutustuivat karaoken merkeissä Tuirassa. Ihastuminen tapahtui heti ja rakkaus on syventynyt vuosien myötä. Arjalla on kaksi lasta aiemmasta liitosta ja yhteisiä lapsia parilla on kaksi: Tuomas 16 vuotta ja Juho 12 vuotta.

Musiikki yhdistää teitä vahvasti. Mitä haluatte kertoa musiikista? Arja: - Musiikki on minulle tärkeä keino päästä pois arkisista huolista, olemme sanoittaneet ja säveltäneet musiikkia.

Onko teillä musiikin lisäksi muita yhteisiä harrastuksia kuten esim.matkustelu? Arja: - Tykkäämme molemmat matkustella. Olemme menossa Kreikkaan seuraavaksi.

Minkälainen on muusikoiden arki? Arja: - Arki kulkee lähinnä töiden ja harrastusten lomassa. Minä käyn kerran viikossa laulutunnilla Oulussa ja Janne Haukiputaalla. Janne laulaa mieskuorossa ja hänellä on oma bändi, joka keikkailee, kun pyydetään. Seuraavan kerran Mielenvireyden juhlassa.

Mihin ominaisuuksiin ihastuitte toisissanne? - Ihastuin Jannen lauluääneen, rauhallisuuteen ja rehellisyyteen. Janne tuntee, että sovimme hyvin yhteen, vastaa Arja.

Entä mitä arvostatte erityisesti toisissanne? Arja:
- Janne on pitkämielinen, huuomorintajuinen, avoin ja rehellinen. Näitä hän arvostaa minussakin.

Teillä oli musiikkilahja yhdistykselle Mielenvireyden 45-v. syntymäpäivillä - laulu "Mielen vireää". Kuka sen on säveltänyt
ja sanoittanut? - Sanoitus Arja Hautala ja sävellys Reko Sivenius ja Susanna Ekfors, vastaa Arja.

Arja oli Mielenvireyden hallituksen varsinainen jäsen v. 2014-2015. Mitäluottamustoimi sinulle merkitsi? Arja: - Hallitus on todella tärkeä paikka vaikuttaa yhdistystoimintaan.

Mitä Mielenvireys teille merkitsee ja mitä se antaa teille? Arja ja Janne: - Se antaa ennenkaikkea vertaistukea. Siellä käy ihania ihmisiä ja sinne on aina yhtä kotoista mennä. Hanna ja Aija tekevät arvokasta työtä sydämellä, ottavat jokaisen kävijän tervetulleeksi ja ovat kertakaikkiaan ihania.

Minkälaiset kevätterveiset haluatte sanoa Sannan palstan lukijoille? -Hyvää kesää, kuunnellaan linnun laulua ja iloitaan auringonpaisteesta. Elä hetkessä eilistä et voi muuttaa, huomiseen et voi vaikuttaa. :)

Sanna Koskela