Mistä tunnet sä ystävän?

Mielenvireydessä vietettiin ystävänpäivän juhlaa perjantaina 13.2.2015 klo 11-13. Hanna aloitti juhlan ja opiskelija Aija Halonen Vuolle-opistosta jatkoi lukemalla tekstin ystävänpäivästä. Sen jälkeen ohjelma jatkui toivelauluilla ystäville. Viikon aikana oli ollut mahdollista jättää laulutoiveita ystäville ystävänpäivälaatikkoon. Seinälle oli ilmestynyt myös "Ystävyyden puu", johon oli koottu ajatuksia ystävyydestä. Ensimmäinen toivelaulu oli Kuningasidean "Ystävänlaulu", minkä Mielenvireyden työntekijät olivat toivoneet kaikille Mielenvireyden jäsenille.

Sitten opiskelija Aija soitti meille ystävien toivomia toivelauluja. Ensimmäisessä osiossa kuunneltiin Qeenin "Friends will be friends", Bostonin "More than a feeling", Yön "Jokainen ihminen on laulun arvoinen", Vesku Jokisen "Mistä tunnet sä ystävän" ja Arja Saijonmaan "Ystävän laulun". Sitten oli Kari Sorosen puheenvuoro. Kari toivoi, että Mielenvireyden kokemusasiantuntijat osallistuisivat hänen tutkimukseensa aiheeseen liittyvästä asiasta. Karia lykästi, kun löytyi ainakin muutama kiinnostunut. Karin tutkimus kuuluu hänen opinnäytetyöhönsä.

Juhla jatkui kahvituksilla. Tarjolla oli kahvin lisäksi ihania ystävänpäivänleivoksia. Nam! Toivelaulut jatkuivat: kuunneltiin Reino Nordinin "Albatrossi", Kim Lönnholmin "Minä olen muistanut", Jamppa Tuomisen "Jos ystävään luottaa voit", Vesa-Matti Loirin "Anttilan keväthuumaus", Katri Helenan "Lintu ja lapsi", Nina Tapion ja Mikko Leppilammen "Jotain jää" ja Vesa-Matti Loirin "Vanhoja poikia viiksekkäitä". Ohjelma päättyi rentoutukseen: laitoimme silmät kiinni ja kuuntelimme Tomi Metsäkedon ja Johanna Kurkelan kappaleen "Tahdon kanssasi tanssia sun" samalla kun työntekijät hellästi hieroivat meitä. Mielenvireyden ystävänpäiväjuhlaan 2015 osallistui 24 henkilöä.

Ystävänpäivän gallupin satoa:

1. Millä fiiliksillä olet Mielenvireyden Ystävänpäivän juhlassa 2015?

2. Jätitkö sinä toivelaulupyyntöä ystävällesi ystävyyslaatikkoon?

3. Toivoiko ystäväsi musiikkia sinulle?

4. Mielenvireyden toiminta jatkui tänä vuonna luovuusteemalla ja vuoden 2015 painopisteenä on musiikki. Mikä on kivoin musiikkiin ja ystävyyteen liittyvä muistosi? (voit kirjoittaa myös pitemmälti)

Opiskelija Aija H.:

1. Olen ollut tämän viikon työhöntutustumisjaksolla täällä Mielenvireydessä ja on todella mukavaa, että täällä järjestetään tällaista. Kiva olla mukana.

2. Itse en jättänyt, mutta olen mukana kuunnelluttamassa muiden toiveita.

3. -

4. -

Pirjo:

1. Hyvällä ja iloisella mielellä. Kivaa viettää ystävänpäivää ystävien kanssa.

2. Jätin.

3. Toivoi.

4. Vedän musiikkiryhmää ystävän kanssa ja monia ikimuistoisia hetkiä on ollut ja musiikkia olen kuullut. Erilaistakin musiikkia, jota en tiennyt olevankaan.

Anja:

1. Hyvällä mielellä.

2. Kyllä.

3. -

4. Tykkään kuunnella sekä kotimaista että ulkomaalaista musiikkia. Musiikista saa ihmeellisesti voimaa, sitä kuunnellessa hommatkin sujuvat paremmin.

Anu:

1. Ihan hyvillä mielin.

2. En.

3. -

4. -

Irene:

1. Iloisella, avoimella mielellä.

2. Jätin, joskin  vähän melankolinen.

3. Kyllä toivoi.

4. Tapio Rautavaaran "Orvokki, lehdokki ja vuokko ja moni muu".

M.H.

1. Mietin tulenko ollenkaan, pikkuisen masentaa, mutta jospa täällä mieli piristyisi.

2. Jätin.

3. -

4. Nuorena kävimme aina tyttöporukalla discoissa.

Tuovi:

1. Iloisella ja odottavalla.

2. En.

3. Toivoi, mutta en tiedä, onko se minulle. :)

4. Ei nyt tule mieleen.

Arja:

1. Hyvällä mielellä. =)

2. Kyllä. Lintu ja lapsi.

3. -

4. Kun esiinnyin äitini 60-vuotis juhlassa.

Teija:

1. Odottavalla, siivouspäivän tämä voittaa!

2. Kyllä.

3. En vielä tiedä.

4. Kun minä laulan perhe pyytää ystävällisesti lopettamaan. Kun olin silittämässä, yhtäkkiä hiljaisessa talossani rupesi lempiyhtyeeni Souvarit soimaan - mennessäni katsomaan Riku-koirani oli kaukosäädin tassuissa niin viattomana  että.

Tuula ja Vesa:

1. Rennolla.

2. En.

3. Ei.

4. Kivoin musiikki on ystävän laulu, jonka kuulin ystävänpäivänä.

 

Sanna Koskela