Joulutunnelmaa Lämsänjärvellä

Mielenvireyden perinteistä joulujuhlaa juhlittiin torstaina 18.12.2014 tutussa paikassa Lämsänjärven seurakuntakodissa. Juhlan aloitti puheenjohtaja Sirpa tervetuliaistoivotuksella ja toiminnanjohtaja Aija kertoi Mielenvireyden kuulumiset. Mielenvireys ry sai Raha-automaattiyhdistykseltä (RAY) 142 000 euron rahoituksen tulevaksi vuodeksi 2015. Rytke-hanke sai jatkorahoituksen ja Sonjan työt eivät enää jatku.

Seuraavaksi Teija luki jouluevankeliumin Luukkaan mukaan 2: 1-20. Tämän jälkeen laulettiin yhdessä "Enkeli taivaan". Juhla jatkui tarjoilulla. Tarjolla oli kinkkuleipiä ja sinappia, riisipuuroa ja rusinaluumusoppaa ja myöhemmin joimme joulutorttukahvit. Ohjelma jatkui Tuutilullaa-teatterin pienoisesityksellä "Vanahat saranat".

Pienoisesityksen oli käsikirjoittanut Annikki Vuoti ja ohjannut Esteri Alakopsa. Esitys oli hauska ja sai yleisön mukaansa. Miljöö oli vanhustenpalvelukoti ja esiintyjät palvelukodin asukkaita. Lyylin roolissa oli Raakkel Viitanen, Aleksina Väinö Viitanen, hoitajana Kerttu Kaikera, Matiaksena Eino Kaikera, siskona Lahja Heikkinen ja Martta-rouvana Liisa Ihme.

Joulujuhla jatkui Arja H.n yhteislauluilla. Lauloimme "Joulun kellot", "Kilisee kilisee kulkunen", "Joulumaa", "Sydämeni joulun teen", "Sylvian joululaulu" ja "Talven ihmemaa". Laulu "Joulumaa" oli vierailevan näyttelijäporukan valinta. Seuraavaksi joimme torttukahvit ja mantelin saajat palkittiin. Hilja Alasuvanto luki kauniin ja jouluisen runonsa. Hilja oli myös lahjoittanut yhdistykselle muutaman joulupaketin, minkä nopeimmat saivat omakseen.

Seuraavaksi ohjelmassa oli lahjojenjako Tuutilullan esiintyjille sekä yhdistys muisti kuluneesta vuodesta vapaaehtoistoiminnan ohjaaja Hannaa ja ohjaaja Miraa joulukasseilla. Tämä juhla oli ohjaaja Miralle erityinen, koska tämä oli hänen ensimmäinen joulujuhlansa Mielenvireydessä. Mira toivottikin kaikille mielenvireysläisille rauhallista joulua ja onnea uudelle vuodelle 2015. Lopuksi puheenjohtaja Sirpan jouluterveiset kaikille: - Viettäkää jokainen levollinen ja omannäköinen joulu. Vuonna 2015 taas tavataan luovuuden ja musiikin merkeissä tai ihan muuten vain. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! Juhla päättyi ja lähtiessa juhlaväki sai valita kassista yhden joulupallon, joissa oli jokaisessa iloinen lausahdus. Mielenvireyden joulujuhlassa vuonna 2014 oli 34 osallistujaa.

Sanna Koskela