Kaupunki kuvun alla

Vietin uudenvuodenpäivää äidin luona vuonna 2014 ja selailimme illalla TV-kanavia. Nelosella alkoi kaksi jaksoa putkeen uutta sarjaa "Under the Domea". Kiinnostuin, koska luin sarjan perustuvan Stephen Kingin samannimiseen romaaniin. Stephen King on ollut kauan lempikirjailijani ja olen katsonut hänen novelleihinsa perustuvia elokuvia. Esittelyjakso ei ollut pettymys ja jäin sarjaan koukkuun. On hyvin harvinaista, että olen seurannut jotakin TV-sarjaa alusta asti jälkeen Salaisten kansioiden ja Bates Motellin.

Tähän mennessä olen nähnyt kaikki Suomessa esitetyt Under the Dome-jaksot ja osan myös uusintana. Under the Dome on yhdysvaltalainen scifidraamasarja, joka perustuu Stephen Kingin romaaniin Kuvun alla (Under the Dome). Televisiosarjaksi kirjan on kehittänyt Brian K. Vaughan. Under the Dome alkoi CBS-kanavalla 24. kesäkuuta 2013. 30. heinäkuuta 2013 CBS tilasi sarjasta toisen tuotantokauden, joka esitettiin kesällä 2014. Sarjasta on tekeillä kolmas kausi, joka esitetään Yhdysvalloissa kesällä 2015. Suomessa sarjan ensimmäinen kausi alkoi Nelosella 1. tammikuuta 2014 ja toinen kausi alkoi Suomessa 10. syyskuuta 2014.

(Sisältää juonipaljastuksia)

Chester`s Mill on tavallinen, amerikkalainen pikkukaupunki, kunnes mystinen kupu ilmestyy kaupungin ympärille. Kuvun alle jäävät kaupungin asukkaat ja ohikulkumatkalla olleet ihmiset. Kupu saa aikaiseksi kaaosta ja hysteriaa ja se koittelee kuvun alle jääneiden välejä. Asukkaiden ja muiden ihmisten kesken on draamaa ja tulee yllättäviä juonikäänteitä. Hyviksistä tulee pahiksia ja päinvastoin. Kuolemalla on myös merkityksensä sarjassa. Sarjassa on myös romantiikkaa. Seuraamalla sarjaa ymmärtää vaaleanpunaisten tähtien tarkoituksen, koulun alla olevan tunnelin, salaperäisten maalausten sekä metsästä löytyvän pikkukuvun. Under the Domessa esiintyy paljon näyttelijöitä. Suosikkihahmojani ovat "Dale Barbara alias Barbie" (Mike Vogel), joka on sotilastaustainen ohikulkija. Lisäksi toimittaja "Julia Shumway" (Rachelle Lefevre) ja "James Rennie alias Junior" (Alexander Koch), jolla on vaikea suhde vanhempiinsa. Jos kaipaat jännitystä ja draamaa on Under the Dome oikea valinta.

Under the Domen 3. kausi alkaa Nelosella torstaina 3.9.2015 klo 21.00 jaksolla 1/13 "Elämä jatkuu".

Sanna Koskela