Rullaati rullaa - vappuajatuksia

Mielenvireydessä wappuiltiin tiistaina 31.4.2013 klo 11.00-13.00 Isokadulla 5. kerroksen tiloissa. Hallituksen varapuheenjohtaja Teija piti aluksi pienen puheen, sitten laulettiin yhteislauluja ja herkuteltiin. Tarjolla oli kahvia/teetä, munkkeja (myös myyntiin), nakkeja, lihapullia, vihreitä viinirypäleitä, sipsejä, pinaattihyrriä ja mokkapaloja.

Vappuhattukilpailun voitti Pirjo vaaleansinisellä hatullaan. Hän sai palkinnoksi hienosti koristellun simapullon ja vappuviuhkan. Muita kilpailuun osallistujia olivat Teija oranssisella hatullaan, Laura M. sinisellä, Annikki valkoisella virkatulla ja koristellulla, Anja ylioppilaslakilla, samoin Risto ja Inkeri ja Krister vitsihatullaan. Tämän jälkeen laulettiin yhteislauluja. Kävijöitä oli n. 20 henkilöä.

Osa porukasta mietti, minkälainen oli elämänsä paras vappu tai minkälainen se voisi olla. Luin kaikki kirjoitukset läpi ja tässä on kirjoitusten satoa. Kiitos kaikille osallistuneille ihanista kirjoituksista!

"Paras vappumuisto on varmaan koulussa ala-asteella vietetyt, kun pukeuduttiin naamiaisasuihin ja kotona, kun saatiin itse tehtyjä munkkeja ja simaa."

" Paras vappuni on vielä tulossa. Kotona jännitimme mikä simapulloista poksahtaa ensimmäisenä. (Äiti käytti ronskisti hiivaa.) Kotona minä ainoana rusinat syövänä saan aina rusinoita."

" Lapsuuden vappu - Parasta oli, kun sai laittaa tennarit ja puuvillasukat jalkaan. Lähdettiin katsomaan vappukulkuetta ja samalla reissulla sai ostaa jäätelötikun, kevään ensimmäisen sellaisen. Kotona juotiin punasta limonaadia. Ah, se oli ensimmäinen kosketus kevään ja kesän tuloon."

" Mahtavan hauska vappu oli, kun ISO teekkaripallo (hirmuisesti kaasua täynnä!) nosti minut - pikkutytön - taivaan tuuliin, JIPPII!!! Upeat näkymät "alakerrassa". Jospa joskus pääsisin kuumailmapallolla taivaalliselle vappuretkelle aikuisenakin. Siispä saisin olla AINA LAPSI - "ulkoilmanlintu" - Siivet kantavat pitkälle. Näin lennokasta VAPPUA ihan kaikille ja menoksi."

" Mukava vappu - Olin parikymppinen. Meitä oli useampia töissä samassa paikassa. Lähdimme porukalla Helsinkiin katsomaan vappua. Menimme yöksi kesämökille, mutta Helsingissä katsoimme pääkaupungin vapunviettoa. Kävimme tanssipaikalla ja teekkarit nauhoittivat meidät serpentiineillä. Olimme puistossa päivällä kuuntelemassa musiikkia. Pikkuisen otimme illalla paukkuja. Istuimme pihakeinussa. Vapunpäivänä lähdimme takaisin ja saimme hyvän liftikyydin. Onneksi oli viikonloppu. Oli hieman väsynyt olo ja sai nukkua väsymyksen pois. Sää oli edelleen aivan loistava."

" Oli kaunis aurinkoinen vappupäivä. Lunta oli maaseudulla vielä kodin ikkunan alla kinoksina. Sisarusten kanssa haettiin vintistä vappuviuhkat. Kilpaa lähettiin jokitörmää juoksemaan viuhkoja heiluttaen. Pukeuduimme kesäleninkiin ja -kenkiin, vaikka äiti ei ollut luvannut, koska lunta oli vielä maassa ja aika kylmää. Kevät ja kesälauluja laulettiin juostessa. Samalla tarkkailtiin lähteekö jäät liikkeelle Oulujokea kohti."

Sanna Koskela