Ystävänpäiväkahvit

Ystävänpäiväkahvit Mielenvireydessä

 

Ystävänpäivänä, 14.2.2013, kokoonnuimme 15 hengen porukalla Mielevireyteen ystävänpäiväkahveille. Hallituksen porukka ja osa vapaaehtoisista olivat koulutus- ja virkistyspäivillä Rytkeessä, joten meitä ei ollut kovin monta. Jäsenkahvilan toiminnasta vastasivat Pirjo ja Risto. Laura L. oli leiponut maukkaat ystävänpäiväleivokset ja toki kahvia oli myös tarjolla. Pohdimme ystävänpäiväporukan kanssa mitä tulee mieleen sanasta ”ystävyys”. Tähän olen koonnut vastauksia:

 

Y = yhdessä tekeminen

S = solidaarisuus

T = tuki

Ä = äiti

V = vallattomuus

Y = yhdessäolo

Y = yksin olo itsensä kanssa

S = satumaisuus

 

” Ystävyys on kuin lämpö kynttilän, jonka sisälläni aina säilytän.”

 

”Ystävyys on parasta maailmassa.Ydinperhe ei pysty samalla tavalla tukemaan kuin ystävät ja vertaiset. Paljon ystävyydessä on itsestä kiinni.Ystävän kannattaa olla omana itsenään.”

 

”Hyväksyy sinut sellaisena kuin olet.”

 

”On kivaa kun on ystäviä.”

 

”Ilman ystäviä voi tulla masennus! Ystävän seurassa voi olla oma itsensä. Ystävän kanssa voi riidellä. Hyväksyy ystävän sellaisena kuin olet.”

 

”Ystävyys on elämän suola.Ystävän seurassa saa olla oma itsensä. Ystävän kanssa voi iloita tai joskus riidellä. Riidan jälkeen pyydetään anteeksi ja ilma puhdistuu. Koska en ole parisuhteessa ystävien merkitys korostuu.”

 

”Ilman ystäviä ei olisi mitään tekemistä/elämää. Voi puhua vaikeistakin asioista luottamuksella.”

 

Kiitos vastauksista! :)

 

Sanna Koskela