Anun ja Reijon rakkaustarina

Anu, 56, ja Reijo, 58, Markuksela vihittiin 14. elokuuta 2015. He ovat ensimmäinen pari, jotka ovat tutustuneet Mielenvireydessä ja menneet naimisiin. Reijo sekä veljensä Mauno istuivat Mielenvireyden kahvion puolella kuusi vuotta sitten, kun Anu saapui paikalle. Anu ja Reijo alkoivat jutella kaikkea maasta taivaisiin. Seuraavana päivänä Reijo istui samassa paikassa ja luki lehteä. Reijo teki aloitteen ja kysyi Anun puhelinnumeroa. Anu mietti hetken. Edellisenä päivänä oli ollut niin mukavaa jutella, että Anu päätti antaa puhelinnumeronsa. Reijo soitti samana iltana ja he sopivat tapaamisensa sitten. Näin alkoi Anun ja Reijon rakkaustarina.

Anu ja Reijo arvostavat paljon toisiaan. Reijo pitää Anussa siitä, koska hänen kanssaan on helppo keskustella ja elää normaalia elämää. Anu on vähään tyytyväinen ja osaa nauttia arjen pienistä iloista. Anu arvostaa sitä, kun saa Reijosta turvallisen olkapään mihin tukeutua tarvittaessa. Anulla ja Reijolla on samanlaiset elintavat: he syövät terveellisesti ja harrastavat liikuntaa. Molemmilla on edellisistä avioliitoista täysi-ikäinen poika. Yhteisiä lapsia eikä lemmikkejä heillä ole. Anulla oli 18-vuotias kissa, joka lopetettiin munuaissairauden vuoksi. Anu ja Reijo asuvat nykyään kahdestaan Toppilassa.

Kysyin Anulta ja Reijolta, että jos riitelette, niin kumpi leppyy nopeammin. Reijo vastasi siihen: - Ei ole ollut tämän kuuden vuoden aikana riitaa, niin ei tiedetä kumpi leppyy nopeammin. Asiat on aina hoidettu puhumalla. Mikä on romanttisin yhteinen muistonne? Anu ja Reijo: - Kun olimme lomalla Rauhalahdessa. Siellä oli kaikin puolin mukavaa. Kävimme tansseissa ensimmäistä kertaa yhdessä ja tanssimme paljon hitaita. Kumpi kosi ja miten se tapahtui? Anu: - Reijo sanoi vuonna 2010, että miten olisi kihlat. Sen jälkeen Reijo vei Anun kultasepänliikkeeseen ja he ostivat sormukset.

Anun ja Reijon häät olivat pienimuotoiset. He menivät naimisiin maistraatissa ja paikalla oli kymmenkunta läheistä. Sen jälkeen heillä oli kahvitilaisuus kotona. Mielenvireydessä oli myös kakkukahvit. Kävittekö häämatkalla, kysyin. Anu ja Reijo: - Ensi kesänä lähdemme häämatkalle Naantaliin. Olemme siellä kolme yötä. Miten arki on alkanut sujumaan häiden jälkeen? Anu ja Reijo: - Ollaan seurusteltu viisi ja puoli vuotta ennen häitä. Ollaan totuttu yhteiseen arkeen. Kotityöt on jaettu keskenään. Olette Mielenvireyden ensimmäinen aviopari. Miltä se tuntuu? Anu ja Reijo: - On mukavaa. Olisi mukavaa, jos täältä joku muukin löytäisi kaverin.

Mitä Mielenvireys teille merkitsee? Anu: - Käydään maanantaisin. Arkipäivän henkireikä. Ollaan saatu täältä paljon ystäviä. Reijo: - Hyvät ryhmät. Maanantaikerho, tietovisa, uudet ystävät. Minkälaisia vinkkejä annatte lukijoille selvitä syyspimeistä? Anu ja Reijo: - Terveelliset elämäntavat ja positiivinen mieli.

Sanna Koskela