Mielenvireyden 45-v. syntymäpäivät

Vietimme Mielenvireys ry:n 45-vuotis syntymäpäivää keskiviikkona 18. marraskuuta klo 18.00-22.00 opiskelijaravintola Hilikussa Kasarmintie 8H:ssa. Ilmottautuneita oli 68 henkilöä. Juhlahumu alkoi jo ravintola Hilikun ovella, kun pihalla paloivat kauniit tulet.

Toiminnanjohtaja Aija toivotti juhlaväen lämpimästi tervetulleeksi. Aija muisteli, kun yhdistyksen 30-vuotissynttäreitä oli vietetty samassa paikassa 15 vuotta sitten. Se oli Aijalle itsellekin merkittävä tilaisuus. Aija oli juuri valittu 1.9.2000 Mielenvireyden toiminnanjohtajaksi ja juhlat olivat 30.9., mikä on virallinen perustamispäivä. Aija toivoi, että olisi vielä itsekin seuraavien 15 vuoden kuluttua juhlissa, kylläkin vieraana.

Puheenjohtaja Sirpa jatkoi puheellaan. Sirpa on ollut kaksi vuotta puheenjohtajana ja se on ollut hänelle hienoa aikaa. Hän halusi kiittää kaikkia Mielenvireys ry:n jäseniä, vapaaehtoisia, työntekijöitä, kokemusasiantuntijoita ja luottamushenkilöitä. - Yhdessä teemme yhdistyksen, hän sanoi.

Ohjelma jatkui illallisella: alkuruokana oli paahtopaistisalaattia ja kurpitsaleipää. Pääruokana oli savustettua lohta, hummerikastiketta, haudutettua fenkolia ja maalaislohkoperunaa. Jälkiruokana oli kermassa haudutettua leipäjuustoa ja kinuskikastiketta sekä kahvi ja tee tarjoiltiin myöhemmin.

Oli tanssiesityksien vuoro. Ensimmäisenä tanssivat Tanssii Valtuuston Kanssa-hyväntekeväisyystapahtuman voittajapari eli kaupunginvaltuutettu Eeva-Maria Parkkinen ja tanssija Eemeli Saastamoinen. Heidän jälkeen tanssivat Telemark Teamin pari Topi Tolvanen ja Julia Pelkonen. Kaikki tanssijat halusivat muistaa 45 vuotiasta Mielenvireyttä esiintymällä sekä jakamalla hyvää oloa ja pukuloistoa katsojille.

Telemark Teamin Marko Tolvanen toivotti sydämelliset onnittelut 45-vuotiaalle Mielenvireydelle. Telemark Team viettää 50 vuotista taivaltaan tänä vuonna. Tanssii Valtuuston Kanssa-hyväntekeväisyystapahtuma tanssittiin elokuussa Alppimajalla, jossa talo oli täynnä katsojia, jotka pääsylipuilla tukivat hyvää asiaa. Tapahtuman tuotto, yhteensä 3 390 euroa, lahjoitettiin lyhentämättömänä OYS:n lasten klinikan syöpäsäätiölle.

Seuraavana oli Oulun kaupungin tervehdys, jonka toi Hyvinvointipalveluiden asiantuntija Maarit Niva. Maarit piti pitkän puheen ja antoi sitten lahjan Aijalle. Sitten oli vuorossa onnittelut. Mielenterveyden keskusliitto oli lähestynyt yhdistystä onnittelukirjeellä, jonka Aija luki. Onnitteluja oli lähettänyt myös Hyvän mielen talo, Iin seudun Jata, Kolarin koheltajat, Raahen Psyyke ja Syömishäiriöliitto.

Mielenvireyden tärkeimmän ja läheisimmän yhteistyökumppanin Balanssi ry:n toiminnanjohtaja Terhi Savilahti ja puheenjohtaja Paula Peltonen pitivät puheen ja heillä oli myös lahja Aijalle. Tämän jälkeen alkoivat musiikkiesitykset. Cover rock-bänd eli Tuomas ja Kattis alkoivat laulamaan ja soittamaan poppia ja balladeja. Muutamat innokkaat menivät tanssilattiallekin.

Seuraavaksi oli YLLÄTYSESIINTYJÄT! Mielenvireyttä onnittelivat Arja ja Janne Hautala musiikilla. Arja oli sanoittanut yhdistykselle 45-vuotislahjaksi laulun "Mielen vireän", jonka hänen ja miehensä tuttavat olivat säveltäneet. Laulu oli kaunis ja koskettava. Arjan ja Jannen esiintymisen jälkeen jatkoivat Tuomas ja Kattis rock and roll-musiikilla. Tanssilattialla oli porukkaa.

Pian alkoivat juhlat olla ohi. Puheenjohtaja Sirpa sanoi lopuksi: - Kiitos Telemarkin tanssijoille, Arjalle ja Jannelle, Maaritille, Tuomakselle ja Kattikselle, Terhille ja Paulalle sekä kaikille juhliimme osallistuneille. Hyvää ja turvallista kotimatkaa!

Sanna Koskela